•  

    PRODUCTEN VAN A-Z

  •  

    MEER INFORMATIE

    Coloriet Ascom film

HOME > Systemen > Sensornetwerk

Sensornetwerk

sensoren Ascom Dutch Domotics

De zorg verandert ingrijpend. De drempel naar institutionele zorg wordt hoger en steeds meer cliënten zijn niet meer in staat zelf te alarmeren. Er is daarom behoefte aan oplossingen die automatisch het welzijn monitoren. Denk hierbij aan het signaleren als iemand valt of ’s nachts dwaalt. Met de oplossing Ascom Slimme sensoren ondersteunen wij zowel de intra- als extramurale dienstverlening bij het adequaat genereren en opvolgen van hulpbehoeften.

Ascom Slimme sensoren is gebaseerd op het slimme sensornetwerk UAS (Unattended Autonomous Surveillance) van Dutch Domotics. 10 jaar geleden werd de basis voor dit netwerk, namelijk de samenwerking tussen verschillende sensoren, ontwikkeld door TNO Defensie en Veiligheid. Het slimme sensornetwerk informeert de zorg over de status van de cliënt in de kamer.

Dutch Domotics - TNODe onopvallende, draadloze sensoren detecteren beweging. Op basis van een door TNO ontwikkeld algoritme worden de signalen bewerkt. Uitzonderingen op de normale situatie worden opgemerkt en op intelligente wijze geanalyseerd en gemeld.

Het systeem beschikt over een tablet-dashboard waarmee de zorg voortdurend een overzicht heeft over de status van alle bewoners in hun kamers (uit of in de kamer, in bed, in de stoel, in de badkamer, onverwachte inactiviteit). Tevens staan de openstaande alarmen vermeld. Alle alarmen kunnen ook op DECT-handsets worden ontvangen en hier vandaan worden afgehandeld.